Om mig

Jag heter Malin Sandberg och är 47 år. Jag har tre pojkar födda -90, -92 och -04

För ca 7 år sedan bytte jag väg i livet helt efter att ha arbetat mest inom mansdominerande arbete med allt vad det innebär. Jag råkade ut för en massiv kollaps med avsvimning, kramper och hjärnskakningoch fick åka med ambulans till hjärtintensiven där jag låg uppkopplad till hjärtövervakare och stod under ständiga kontroller.

Det var livet som gav mig en "käftsmäll" skulle man kunna kalla det. Jag hade jobbat mig fördärvad. Jag hade fått mååånga signaler om att jag behövde ta det lungt, men lyssnade inte utan bet ihop och körde på.

Denna kollaps fick mig att byta väg i livet.

Jag vill inget hellre än att dela med mig av det jag lärde mig och hungrigt letade efter, både verktyg, alternativa vägar och metoder från då till nu.

Jag håller kurser, workshops, föreläsningar, meditationsgrupper mm för att sprida ljus i var och ens liv som inte mår sitt bästa av en eller annan anledning. 

I min tjänst som ADHD specialist på Work For You`s ADHD kontor, coachade jag unga och vuxna med ADHD för bättre förståelse för sig själv, att bl a se sina starka sidor och hjälpa dem ut i arbetslivet. Jag är utbildad Certifierad Professionell Coach som kvalitetssäkras av ICF.

Att hjälpa klienten hitta svar och sin väg till önskat mål är rent magiskt att få vara en del av. Det stärker klienten enormt att bli medveten och använda resurserna inom sig själva istället för att någon talar om för dem vad de ska göra och på vilket sätt mm.

Jag är utbildad HRV- Coach. Genom samtal, fokusövningar, andningsövningar och mätning av inre balans hjälper jag klienten att redusera stress, öka koncentrationen, inte agera och reagera direkt utan hinna stanna upp, få bättre sömn, få ner blodtryck mm. Med en sensor i örsnibben som är kopplad via sladd till datorn, mäts den inre balansen i ett program som hjälper klienten att visuellt se vad övningarna gör. Detta har hjälpt många, även de med ADHD, så det är ett värdefullt verktyg för många målgrupper som de med utmattningssyndrom, sjukskrivna, nu har en stor studie gjorts på hjärtflimmerpatienter med väldigt goda resultat. U 21 landslaget vann en stor seger utan att vara vinsttippade, det var med hjälp av HRV- träningen som ungdomarna vann en brakseger för att de kunde behålla lugnet i stressade situationer och ha klara tankar i hela matchen. Listan kan göras lång.

Jag har även egen erfarenhet av ADHD och Asberger då min yngste son, som nu är i tonåren, fick diagnos redan som femåring. Jag har mycket matnyttigt att dela med mig av ur föräldraperspektivet och vilka vägar man kan prova för att ge barnet/ den vuxna de bästa förutsättningarna att stärka de positiva sidorna och att minimera de mindre önskvärda.

Som vårdare på LSS boende fick jag erfarenheter och utbildning om bl a ADHD. Några av de boende hade ADHD tillsammans med andra diagnoser.

Jag har också med mig en Föräldrautbildningen i ADHD, och även en med ADHD hos vuxna byggd på delar av KBT och mindfullness. Jag har gått Möt dig själv steg 1 på Mullingstorp. En väldigt djupgående kurs. Den har jämförts med ca 8 års psykoterapi. Den har gett mig verktyg som även har hjälp många av mina klienter. Jag anser att man kan inte leda någon längre än man själv har kommit, så jag arbetar hela tiden med mig själv och går utbildningar för att vara det bästa stöd jag kan vara för den/ de som kommer till mig.

Under flera år jobbade jag som vikare i skolan och barnomsorgen och fick möjlighet att arbeta med barn i olika åldrar med olika utmaningar, bl a ADHD. Jag såg tydligt vilken skillnad det var för de barnen att bli bemötta med acceptans, vara nyfiken på hur de tänkte och på viket sätt de tex ville göra en uppgift. De kände sig sedda och lyssnade på. Det är i sig ingen raketforskning för det är så alla, barn som vuxna idealiskt sak bli bemötta. Men i o m att dessa barn med ADHD ofta upplevs "göra fel" och ofta får tillsägelser och känner sig "fel" är det extremt viktigt att tänka extra på detta med just de barnen.  

 

 

 

 

 

Välkommen

Länkar till Facebooksidor

Magnolia Life Center Gruppen
Magnolia Life Center
Min egen sida


 


Intresserad av
Magnolia life centers
NYHETSBREV?
skriv in din e-mailadress nedan.


Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)