ADHD

Är du förälder eller anhörig till ett barn med ADHD?

Är du ett äldre barn, ung vuxen eller vuxen med ADHD?

Arbetar du med barn, unga eller vuxna med ADHD?

Är du allmänt intresserad av att veta mer om ADHD?

Känner du att du behöver fler verktyg, strategier, stöd eller något annat?

Information om mina utbildningar, kurser och erfarenheter inom ADHD:

I min tjänst som ADHD specialist på Work For You`s ADHD kontor, coachade jag unga och vuxna med ADHD för bättre förståelse för sig själv, att bl a se sina starka sidor och hjälpa dem ut i arbetslivet.

Jag är utbildad Certifierad Professionell Coach som kvalitetssäkras av ICF. Att hjälpa klienten hitta svar och sin väg till önskat mål är rent magiskt att få vara en del av. Det stärker klienten enormt att bli medveten och använda resurserna inom sig själva istället för att någon talar om för dem vad de ska göra och på vilket sätt mm.

Jag är utbildad HRV- Coach. Genom samtal, fokusövningar, andningsövningar och mätning av inre balans hjälper jag klienten att redusera stress, öka koncentrationen, inte agera och reagera direkt utan hinna stanna upp, få bättre sömn, få ner blodtryck mm. Med en sensor i örsnibben som är kopplad via sladd till datorn, mäts den inre balansen i ett program som hjälper klienten att visuellt se vad övningarna gör. Detta har hjälpt många, även de med ADHD, så det är ett värdefullt verktyg för många målgrupper som de med utmattningssyndrom, sjukskrivna, nu har en stor studie gjorts på hjärtflimmerpatienter med väldigt goda resultat. U 21 landslaget vann en stor seger utan att vara vinsttippade, det var med hjälp av HRV- träningen som ungdomarna vann en brakseger för att de kunde behålla lugnet i stressade situationer och ha klara tankar i hela matchen. Listan kan göras lång.

Jag har även egen erfarenhet av ADHD och Asberger då min son fick diagnos redan som femåring. Jag har mycket matnyttigt att dela med mig av ur föräldraperspektivet och vilka vägar man kan prova för att ge barnet/ den vuxna de bästa förutsättningarna att stärka de positiva sidorna och att minimera de mindre önskvärda.

Som vårdare på LSS boende fick jag erfarenheter och utbildning om bl a ADHD. Några av de boende hade ADHD tillsammans med andra diagnoser.

Jag har också med mig en Föräldrautbildningen i ADHD, och även en med ADHD hos vuxna byggd på delar av KBT och mindfullness.

Jag har gått Möt dig själv steg 1 på Mullingstorp. En väldigt djupgående kurs. Den har jämförts med ca 8 års psykoterapi. Den har gett mig verktyg som även har hjälp många av mina klienter. Jag anser att man kan inte leda någon längre än man själv har kommit, så jag arbetar hela tiden med mig själv och går utbildningar för att vara det bästa stöd jag kan vara för den/ de som kommer till mig.

Under flera år jobbade jag som vikare i skolan och barnomsorgen och fick möjlighet att arbeta med barn i olika åldrar med olika utmaningar, bl a ADHD. Jag såg tydligt vilken skillnad det var för de barnen att bli bemötta med acceptans, vara nyfiken på hur de tänkte och på viket sätt de tex ville göra en uppgift. De kände sig sedda och lyssnade på. Det är i sig ingen raketforskning för det är så alla, barn som vuxna idealiskt sak bli bemötta. Men i o m att dessa barn med ADHD ofta upplevs "göra fel" och ofta får tillsägelser och känner sig "fel" är det extremt viktigt att tänka extra på detta med just de barnen.

Här kan du se kommande föreläsningar, information om bokning av ADHD-coaching, Kurser, workshops mm.

Välkommen

Länkar till Facebooksidor

Magnolia Life Center Gruppen
Magnolia Life Center
Min egen sida


 


Intresserad av
Magnolia life centers
NYHETSBREV?
skriv in din e-mailadress nedan.


Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)